Home

Tata öreg tó

A tatai Öreg-tó mesterséges eredetű, az ország legrégebbi halas tava. Hazánk egyik legnagyobb múltra visszatekintő mesterséges tava az Öreg-tó. Mind a tó, mind a hozzá tartozó mocsárrendszer a tatai vár védelmét volt hivatott szolgálni - kezdetben a vize az eredetileg Dunában élő halaknak biztosított lakhelyet A tatai Öreg-tó Magyarország egyik legidősebb mesterséges tava, amely még a honfoglalás előtt készült az Által-éren épített völgyzárógát segítségével. A tavat a középkorban is használták, és folyamatosan bővítették. A tó és a hozzá tartozó mocsárrendszer a tatai vár védelmét szolgálta, vizében kezdetben a. A tatai Öreg-tó Magyarország legidősebb mesterséges tava, az Által-ér felduzzasztásával keletekezett még a honfoglalás előtt. A tó tehát tényleg idős, de az öreg arra is utal, hogy nagy, hisz ezt a jelzőt korábban nagy kiterjedésű természeti képződmények, vagy épületek leírására is használták ( Öreg-hegy. A Tata közepén fekvő tó háromnegyed részét a város öleli körül, a többit pedig árnyas erdő szegélyezi. Meghatározó látványossága a tatai vár, ami a város ikonikus jelképe is egyben. Az Öreg-tó azonban nem csak külsőségeiben hasonlítható a Garda-tóhoz, hiszen vizén éppolyan nyüzsgő élet folyik, mint olasz nagy.

Öreg-tó Tata látnivaló

Öreg-tó Hotel és Rendezvénytér. 2890 Tata, Fáklya u. 4., Magyarország - Jó helyen | Térkép. A foglalás után a szállás elérhetőségeit - beleértve a telefonszámot és a címet - az online visszaigazoló oldalon, az e-mailben küldött foglalási visszaigazoláson, valamint fiókjában egyaránt megtekintheti. 6,0 Tata Város Önkormányzata ingyenes fürdőzési lehetőséget alakít ki az Öreg-tó partján, a sétány Építők parkja utáni szakaszán, oly módon, hogy az érintett terület a strandszolgáltatást igénybe nem vevők számára is szabadon átjárható marad, olvasható Tata Város Facebook oldalán Tata köztudottan a vizek városa, azonban sokan amikor odalátogatnak, nem is gondolják, hogy az Öreg-tavon kívül más, hasonlóan szép és kalandos tó is van a város határain belül. Pedig nem is egy, hanem több másik tó is díszit a település látképét és gazdagítja a programok és a látnivalók számát Szabad Strand Öreg-tó, Tata - szabadidő, strand, Tata - Szálláshegyek.hu. Környék. 10 20 30 40. km | Rendezés: település neve távolság helyszín neve. Infobuborék. Szabad Strand Öreg-tó (strand) 2890 Tata, Fáklya u. Ha észrevétele van a megjelenő adatokkal kapcsolatban, aktuálisabb vagy bővebb információt tud a. A tatai Öreg-tó. Magyarország legrégebbi halastava környékén vonulási időszakban olyan ritka madárfajok élnek, mint a vetési lúd, a rövidcsőrű lúd, vagy éppen a nagy lilik. A vízparton áll az Esterházy-kastély, és a Feszty-villa, melynek kertjében a Feszty-barlang található

A tatai Öreg-tó, a völgyzárógát vízfelőli kőtámfala és az öt zsilip a Magyar Állam tulajdona, kezelője és üzemeltetője az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság. 1939 , 1953 , és 1963 nyarán levonuló katasztrofális árvizek rámutattak a nagyvizek levezetésének hiányosságaira A Magyar Állam tulajdonában áll a tatai 3167/1 hrsz.-ú, 219 ha 2830 m2 térmértékű ingatlan, mely természetben Tata, Öreg-tó. A tavon a Magyar Államot megillető halgazdálkodási jogot korábban, haszonbérleti szerződés keretében a Tatai Mezőgazdasági Zrt. fa gyakorolta A Tata, autóbusz állomástól a Váralja úton érkezünk az Öreg-tó zsilipjéhez néhány perces sétával. A Tata, tóvároskert vasútállomás ról a Baji úton érünk az Öreg-tóhoz, viszont érdemes lekanyarodni az első lehetőségnél jobb kéz felé a Cseke-tó itányába, és megtekinteni a kevésbé közismert, de igen.

Megközelítés Tata Budapesttől 70 kilométerre található, és az M1-es autópályát követve lehet a legegyszerűbben odatalálni. Mivel az út közvetlenül az Öreg-tó mellett halad el, nem lesz nehéz kiszúrni a megfelelő kanyart Gyermekes tókerülő túra az Öreg-tó körül - funiQ. Tata környéki kerékpártúrák 3.: Gyermekes tókerülő túra az Öreg-tó körül. Töltsd le az útvonalat GPX-fájlként a GPS eszközödbe! Magasság max.: Időtartam: gyerekekkel kb. 1,5 óra+a tónál, várban eltöltött idő

Tatai Öreg-tó • Tó » TERMÉSZETJÁRÓ - FÖLDÖN, VÍZEN, KÉT

Öreg-tó A Vértesszőlős felé vezető országút mentén, ahol elfogynak a főutca házai, kitárul az Öreg-tó teljes szépségében. Ősidők óta lakott volt ez a vidék: vaskori, alatta új-kőkori emberi telephelyre bukkantak a régészek a Tófarok közelében Öreg-tó bemutatása: Tata, Öreg-tó - Tata látnivaló ajánló 1 helyen Információk. Tata városa igazi ékszerdoboz. Amennyiben ellátogat az Öreg-tó Étterembe, rátalál az ékszerdoboz egyik kincsére is. Az étterembe lépve a térségben egyedülálló kerthelyiség fogadja az idelátogatót. Kerti kis tavunkban szökőkút csobog az ősfák alatt. A tó mellett található kis pavilonban már több. Tata közösségi oldalán számolt be arról, hogy ingyenes szabadstrandot létesít az önkormányzat az Öreg-tó partján. Mint írják, a sétány Építők parkja utáni szakaszán, oly módon alakítják ki a strandot, hogy az érintett terület a strandszolgáltatást igénybe nem vevők számára is szabadon átjárható marad

Egy nap Tatán - látnivalók az Öreg-tó körül - Turista-Szalám

A magyar Garda-tó látnivalói - Séta a tatai Öreg-tó körül

A szabadstrand kialakításával az önkormányzat kulturált és biztonságos körülményeket kíván teremteni azok számára, akik az Öreg-tó vizében szeretnének megmártózni a meleg nyári napokon - olvasható Tata Facebook-oldalán.A posztban hozzáteszik: ez egyúttal azt is jelenti, hogy a tó egyéb részein továbbra is tilos marad a fürdőzés Település: Tata. A csodálatos környezetben fekvő tatai Öreg-tó egyes részein a kutyák is élvezhetik a vizet! Figyeljétek a táblákat, hogy mely szakaszon pancsolhatnak kutyáitok! A környék remek kiránduló- és aktív szabadidő eltöltési lehetőségekkel rendelkezik. Tatai kutyabarát szállásajánlatunkat ITT találod Tatai Öreg-tó Tata a Bécset és Budapestet összekötő M1 autópályától 3 km-re, Budapesttől 70 km-re fekszik. A város fő nevezetessége a 14. században épült Zsigmond vár, amely az Öreg-tó partján található. A tó vizisportokra is alkalmas halastó, szabadidő eltöltési lehetőségekkel, sétahajó járattal Önt is várja Tatán az Öreg-tó partján, távol a főváros zajától, csendes festői környezetben, az idén teljeskörűen felújított Q Panzió. Nyolc teljesen felszerelt, igényes kialakítású, tágas, világos superior szobáinkat a tatai malmokról neveztük el. Tata annak idején ugyanis kétségkívül büszkélkedhetett a.

Tata. Kalóz Fregatt Pub. 4.1 $$ Étterem Sörkert. Öreg-tó Étterem. 4.0 $$ Étterem Magyar Étterem. Várkanyar Vendéglő. Tata és az Öreg-tó egykor kiemelt üdülőhelynek számított, jelentősége azonban az elmúlt két évtized során (a tó, fürdésre való alkalmatlansága folytán) jócskán megkopott. A projekt lévén a hazai és nemzetközi turizmus az egyik legpatinásabb régióbeli célterületet kaphatja vissza, amely révén az idegenforgalmi.

Öreg-tó Hotel és Rendezvénytér, Tata - 2021 legfrissebb ára

 1. A Momentum tatai szervezetének elnöke, Pusztai-Pintér Mónika például egy Facebook-videóban szedte össze az aggályait és petíciót is indított azért, hogy az Öreg-tó partja a jelenlegi nyomvonalon maradjon körbesétálható. A helyi ellenzéki képviselők pedig először közös állásfoglalásban tiltakoztak a tervezett beruházás ellen, aztán beadtak egy népszavazási.
 2. Öreg-tó. Az Öreg-tó Magyarország legrégebbi halastava, Komárom-Esztergom megyében, Tata város közepén található. Eredetileg a tó elnevezése nem a korára utal, hanem a méretére. Igaz ma már tényleg azért hívják így, mert még a római korban hozták létre. Tata a Bécset és Budapestet összekötő M1 autópályától 3.
 3. A tó Tata közepén helyezkedik el, háromnegyed részben körülöleli a város, a déli és délnyugati oldalán erdős területek találhatók. A csodálatos környezetben fekvő tatai Öreg-tó egyes részein a kutyák is élvezhetik a vizet! Figyeljétek a táblákat, hogy mely szakaszon pancsolhatnak kutyáitok

Ingyenes szabadstrandja lesz Tatán az Öreg-tónak

 1. Három éjszakás kikapcsolódás Tatán, a vizek városában az Augusztus 20-ai hétvégén a Kristály Imperial Hotelben. Szállodánk a tatai Öreg tó és Cseke tó között helyezkedik el a vár szomszédságában Tata szívében. Hétvégi wellness csomagunk félpanziós ellátást és Crystal Spa Relax szolgáltatásainak teljes.
 2. A Tatai Öreg-tó Magyarország egyik legidősebb mesterséges tava, amely még a honfoglalás előtt készült az Által-éren épített völgyzárógát segítségével. A tavat a középkorban is használták, és folyamatosan bővítették. A tó és a hozzá tartozó mocsárrendszer a Tatai vár védelmét szolgálta, vizében kezdetben a.
 3. A Tatai Öreg-tó körül kerékpározni önmagában is kiváló program (mondjuk nyaralás alatt), de akár kiegészítője is lehet egy Tatabánya-Tata, vagy Tatabánya-Dunaalmás útvonalnak. A korzót a nyári hónapokban hétvégére lezárják a kerékpárforgalom elől, ezért ezen időszakon kívül érdemes megejteni a tó körüli kerékpártúrát, hogy (a déli rövid szakasz.
 4. A beruházással érintett terület Tatai Öreg-tó néven, Tata Város Önkormányzati képviselő-testületének a természeti értékek védelméről és a természetvédelem helyi szabályairól szóló 1/2012. (I.30.) számú rendelete alapján, helyi jelentőségű védett természeti terület

Top 5 Tatai tó - Minden, amit tudni kell: térkép, cím

Öreg-tó Ifjúsági Tábor. Tata, Fáklya utca 4. Foglald le szállásod most! Használd Online rendszerünket. Vissza a lap tetejére. 0 Értékelések eddigi átlaga. 0 értékelés. Helyszín. Ár/Érték. Személyzet. Tisztaság. Szolgáltatások. Értékeld Te is az üzletet! Helyszín. Ár/Érték. Személyzet Jelenleg a Tata környéki egyéb tavakat használják. A tó vízszintje az interneten is nyomon követhető az alábbi linkre kattintva. A halászok miatt van most magasan tartva az Öreg-tó. Nem. Néhány héttel ezelőtt volt a szokásos őszi egyeztetés a halászati kezelővel (Tatai Öreg-tó Kft.) Az Öreg-tó partján, mely Magyarország legrégebbi halastava, egy jóleső sétát tehetünk a hosszan húzódó gyalogos sétányon. Érdemes a Cseke tóhoz is elsétálnunk, ahol az angol park, a műromok, a kiskastély, török minaret biztosítanak remek fotótémát - Szállásfoglalás itt: Öreg-tó Hotel és Rendezvénytér Tata | SZÉP Kártya elfogadóhely - Kevés ilyen meghitt és romantikus hangulatot árasztó hely létezik, mint a tatai Öreg-tó. Különlegessége abban rejlik

Ötcsillagos szállodát építene a tatai Öreg-tó partján az

2019. december 21. és 2020. február 27. között lezajlott a tatai Öreg-tónál található Sirály Panzió korszerűsítési, fejlesztési pályázata a Kisfaludy Program keretében. Az energiahatékonyság javítása érdekében fűtés-hűtés korszerűsítést végeztek az épületben A tatai Öreg-tó partját választotta a 120 szobás luxusszálloda-beruházásának helyszínéül a Hell cégcsoport - jelentette be a Hell Energy Magyarország Kft. kommunikációs és marketingigazgatója, Pantl Péter a Facebookon. Az Index azt írja, hogy korábban Zamárdi és Balatonföldvár is versenyben volt, mindhárom helyszínre készült terv, de Michl József, Tata. Szuperprojektnek indult, aztán jöttek a civilek meg a ludak. Fél év történései a telex videójában. Több mint fél éven át követte a telex a tatai Öreg-tó partjára tervezett hotel történetét, aminek a sorsát egy népszavazás, de egy szakvélemény is eldöntheti. Bemutatjuk a Hell, a civilek, a védett terület és a polgármester szövevényes történetét és a Tovább Kevés ilyen meghitt és romantikus hangulatot árasztó tó létezik, mint a tatai Öreg-tó. Különlegessége talán abban rejlik, hogy annak ellenére, hogy egy egész város épült köré mégis áraszt magából egy fenséges nyugalmat. Mindössze 100 méterre a tó partjától található szállodánk, az Öreg-tó Hotel és.

Szabad Strand Öreg-tó, Tata - szabadidő, strand, Tata

 1. A kastély nem egyszer fogadott királyi vendégeket, sőt egy alkalommal, 1809-ben egy nevezetes békeszerződés, a Napóleonnal kötött ún. schönbrunni béke aláírásának helyszíne is volt. A festői Öreg-tó partján épült kastély így joggal viseli a béke szigete nevet . .
 2. Az Új Kajakház Ökoturisztikai Központ a tatai Öreg-tó partján a kerékpáros, vízi- és gyalogos túrázók, az aktív pihenést kedvelők, a természetért rajongó üdülni vágyók fellegvára, páratlan panorámája pedig otthona a céges-, iskolai- és magánrendezvények számtalan fajtájának
 3. Keleties stílusban berendezett panzió Tata legszebb pontján, az Öreg-tó partján, ahol egyszerre élvezheti az idelátogató a történelmi múltú kisváros elbűvölő hangulatát és gyönyörű természeti adottságait. Központi helyzete miatt a panzióból könnyen elérhető Tata bármely pontja. Bővebbe
 4. Vadludak tízezrei a tatai Öreg-tó partján 2020.12.03. Index. Fotó: Isza Ferenc / Inde
 5. Az Öreg-tó partjára tervezett luxusszálloda ellen tüntettek Tatán. Szombat délután négy órára hirdette meg a békés erődemonstrációnak nevezett tüntetését a Stop Avalon! Tata csoport a Facebookon. Az Öreg-tó partján, a kastélytéren gyülekező emberek a Hell cégcsoporthoz tartozó Avalon tópartra tervezett, 120.
 6. dennapjait ismerhetjük meg a ház vezetője, Varga Vivien segítségével

5+1 látnivaló Tata vadregényes városában - Csodahelye

 1. Tata legismertebb és leglátogatottabb komplexuma az Öreg-tó területe, amely körül az éttermeken kívül számos nevezetes építmény is megtalálható. A komplexum bejárata egy hatalmas, modern játszótérrel teszi kellemesebbé az első benyomásunkat, ahol később az éttermek kínálata, a vízi sportok lehetősége, de.
 2. Öreg-tó, a megunhatatlan - Tata. Meglehet, hogy a tó öreg, de a partja élettől pezseg! Talán nem a fürdés az első, ami eszünkbe jut róla, pedig egyes szakaszain lubickolásra és vízi sportokra is van lehetőség. Az Öreg-tó körül hangulatos sétát vagy kerékpártúrát is tehettek, és egymást érik a kávézók.
 3. Tatai Öreg-tó Halászati Korlátolt Felelősségű Társaság - rövid céginformáció 2021.08.17 napo
 4. denképp megépül a szálloda Tatán
 5. A rendezvénynek helyszínt adó Öreg-tó olyan különleges madár-pihenőhely, melyet egy város szinte teljesen körülvesz. Tata a Vizek Városa, ahol a természeti és épített környezet egymásba fonódik: a város közepén, a tó partján van Magyarország legjelentősebb vízi vára
 6. Tata Tópart Tata Öreg-tó természetvédelmi területen apartman kiadó Tópart Apartman Tata. 394 Megtekintés. Tópart Apartman Tatán nyaraló övezetében, fenyves erdő szélén, rendkívül csendes, átmenő forgalomtól mentes bútorozott, újszerű, otthonos családi Apartman. Apartman 80m2 két szintes
 7. Öreg-tó Hotel, Tata Csomagok már 11.450 Ft/fő/éj ártól. 36 értékelés. Találatok szűrése. Szolgáltatások. Választék. koktélok (4) vegetáriánus ételválaszték (3) étel elvitelre (3) gyerekmenü (3) széles borválaszték (3) reggelizési lehetőség (3) napi menü (2

Öreg-tó - Wikipédi

 1. Grill Étterem - Tata Tata szívében, a tatai Öreg tó közepénél a főút mellett található sokszínű éttermünk. Jellemzőink: pazar tavi panoráma, saját parkoló, belső étterem, panoráma terem, tóparti terasz, saját stég. Kiváló helyszín vagyunk: a la carte étkezésre, rendezvényekre, esküvőkre
 2. Május 26-án ugyanis az Avalon Center Kft. bejelentette, döntött a három versenyben maradt helyszín: Balatonföldvár, Zamárdi és Tata között, és a következő prémium szállodáját Tata városában, az Öreg-tó partján szándékozik felépíteni. A választást a cég azzal indokolta, hogy Tata különleges történelmi.
 3. A tatai Öreg tó és a különleges Fényes Tanösvény - Egy csodálatos láp melyet napi 30ezer köbméter karsztvíz táplál. by narkid 2020-11-12 2021-05-22 2. Share Tweet Pin It Share. Táv: 6km. Szintemelkedés: 25m. Ma egy nagyon különleges családi sétára invitállak titeket. Ehhez el kell hagynunk a szokásos Budapest.
 4. őségű. Erdős területen vezet keresztül, mely természetvédelmi terület
 5. Tatai Deritő tavon 19A-es faház. Tatai Derítő tó. Komárom-Esztergom megye. 4 fő. Részletek. Tatai Deritő tavon 5A-es faház. Tatai Deritő tó. Komárom-Esztergom megye. 6 fő

Tatai Halásza

A Tatai vár Tatán az Öreg-tó partján található vízi vár. Luxemburgi Zsigmond király építtette 1397-1409 között, talán a Lackfi család korábbi erődítményének helyén. A Zsigmond által emelt négyzetes alaprajzú, négy saroktornyos, belső udvaros várnak csak délkeleti szárnya áll, hozzá csatlakoznak a többi rész feltárt alapfalai Tatai Öreg-tó, Építők parki madármegfigyelő torony. 5 30 Az országos madármegfigyelő versenyre érkezők regisztrációja, nevezés felnőtt és ifjúsági kategóriában. 6 00 12 órás madármegfigyelő verseny kezdete. 7 00-tól Sok ezer vadlúd kirepülésének megtekintése! - Orbán Zoltán, kiváló ornitológus. Tata turisztikai információk - részletes információk tatai szálláshelyekről, látnivalókról, utazásról, programokról, fürdőkről és minden másról... BUDAPEST.CO Tavaly novemberben mutatta be az új látványterveket a tatai Öreg-tó partjára tervezett szállodáról a beruházó Avalon Park Kft. Elmondták például, hogy csökkentenék az épület magasságát, 120 helyett 95 szobával számolnak, a szálloda épületét pedig minden oldalról zölddel borítanák

Tatai-tókör: séta a vizek városában • Gyalogtúra

Tata Város. 13 hrs ·. Ingyenes szabadstrandot létesít az önkormányzat az Öreg-tó partján. Tata Város Önkormányzata ingyenes fürdőzési lehetőséget alakít ki az Öreg-tó partján, a sétány Építők parkja utáni szakaszán, oly módon, hogy az érintett terület a strandszolgáltatást igénybe nem vevők számára is. Öreg-tavi Nagy Halászfesztivál Tata, Kastélytér 2019. október 18-19-20. Idén ősszel újra a gasztronómiáé a főszerep a tatai Öreg-tó partján. A halgazdálkodás tatai hagyományait, a halfogyasztás kultúráját népszerűsítő gasztronómiai esemény csaknem két évtizedes múltra tekint vissza A tatai Öreg-tó Magyarország egyik legidősebb mesterséges tava, amely még a honfoglalás előtt készült az Által-éren épített völgyzárógát segítségével. A tó és a hozzá tartozó mocsárrendszer a Tatai vár védelmét szolgálta. A település később épült ki a tó körül, a 13-14. században Ahogy arról az Átlátszó korábban beszámolt, a Hell Energy érdekkörébe tartozó Avalon májusban jelentette be, hogy a tatai Öreg-tó partját választotta újabb szállója helyszínéül. A területet pedig a város polgármestere, aki a járványhelyzet miatt egy személyben dönthetett a kérdésről, áprilisban kiemelt.

Öreg-tó - Képek, Leírás, Vélemények - Szallas

- Egyszerű a válasz - mondja egy középkorú, budapesti pár: ahogyan számos természeti érték, úgy a tatai Öreg-tó is az egész országé. A miénk is. A bajt tetőzi, hogy nem csak budapestiek, de idegenszívű globalisták is jelen vannak a demonstráción, köztük az angol alapítású Extinction Rebellion nevű. Talán az egész kontinensen nincs még egy olyan hely, mint a tatai Öreg-tó, ahol a félénk madaraknak ismert vadludak a város szívében, szinte testközelből láthatóak. Aki eljön vadludat figyelni, nemcsak a madárvonulás lenyűgöző jelenségének lehet tanúja, de egy történelmi kisváros barokk hangulatát is élvezheti PLATÁN TATA. Weboldalunk megújult. Kedves Vendégeink! A Platán Tata weboldala teljesen megújult. Az új weblap a www.platantata.hu cím alatt tekinthető meg. Megnézem

Tata környéki kerékpártúrák 3

Telephelyünk a tatai Öreg-tótól pár percre található, mely nincs állandóan nyitva. Előzetes telefonos egyeztetést követően tudunk a kölcsönözni vágyók rendelkezésére állni. Ugyaninnen indulnak szervezett túráink Tata, Tatabánya valamint a Gerecse és Vértes környékére, melyekről a weboldalunkon informálódhatsz Szállások Kevés ilyen meghitt és romantikus hangulatot árasztó hely létezik, mint a tatai Öreg-tó. Különlegessége abban rejlik, hogy annak ellenére, hogy egy egész város épült köré, mégis áraszt magából egy fenséges nyugalmat. Mindössze 100 méterre a partjától található szállodánk, az Öreg-tó Hotel és Rendezvénytér a hozzá tartozó Veranda kávézó. A Hotel Gottwald a tatai Öreg-tó délnyugati partján található, a Bécs-Budapest autópályától egy kilométerre, Budapesttől 65 kilométerre érhető el erdővel övezett csodálatos környezetben. Tovább olvasom >> Wi-Fi vezeték nélküli Internet a közös helyiségekben (ingyenes A tatai vár tövénél található mesterséges tó,amelynek eredete a középkorig nyúlik vissza. Ma már a város csaknemteljesen körbeveszi. Nagyrészt nyíltvizű élőhely, a part mentén csakkevés nádas található 10 órakor indulunk Tata felé. Tatabányát hamar magunk mögött hagyjuk, Jobbra megtekintjük a fölénk magasodó Turul emlékművet és Vértesszőlős irányából a tatai Öreg-tóhoz gurulunk. A tó nyugati oldalán fogunk eltekerni. Az Által-ér által táplált halas tavunk mesterséges eredetű

Apartman Tata - Öreg-t

Tatai vár története. A Tatai vár Tatán az Öreg-tó partján található vízi vár. Nem messze a 2020-ban felújított tatai Esterházy-kastélytól.. A várat - feltételezhetően egy korábbi vár helyén -, Luxemburgi Zsigmond király építtette 1397-1409 között vadászkastélynak. A négyzetes alaprajzú, négy saroktornyos, belső udvaros várnak ma már csak a délkeleti. Üdvözöljük a Hajóhorgony Kft. honlapján! Tisztelt Érdeklődők, Utasaink, Partnerünk! Sajnálattal értesítjük, hogy a 2019-es szezonban a tatai Öreg-tavon az Ajtony II sétahajó szolgáltatás szünetel, így sem menetrendi, sem különjárati utakat nem tudunk vállalni Megnyitott a Malom és Kacsa a tatai Öreg-tó partján. Elkészült az a bisztró, kávéház és rendezvényhelyszín, amivel két műemléki védettségű malmot mentettek meg a tulajdonosok a tatai Öreg-tó partján. Négy évig tartó felújítási munkálatok után június 2-án megnyitotta kapuit a nagyközönség előtt a Malom és. A fárasztó séta után Tata belsőbb területei felé vettük az irányt. Neten a Grill&Cocktail nevű éttermet néztem ki, ami az Öreg-tó partján fekszik, és kínál gyermekmenüket. Arra nem számítottam, hogy a hely kissé (bocsánat a kifejezésért) puccos, na jó elegáns lesz a mi sáros túrafelszerelésünkhöz

Az Öreg-tó jelenleg is kedvelt fürdőhely, viszont eddig csak illegálisan strandolhattak a partján. A városvezetés azonban most azt ígéri, hogy az Építők parkja közelében kialakítanak egy strandot. ­Michl József, Tata polgármestere mesélt nekünk a tervekről. - Tíz éve, minden évben többször is mérjük a tó öt különböző pontján a vízminőséget Öreg Tó Tata, 2890 . A hagyományos Öreg-tavi Nagy Halászat idén is várja az érdeklődőket. Most október 18-19-20-án lehetnek részesei az ide látogatók az országban egyedülálló látványhalászatnak, valamint az ehhez kapcsolódó gasztronómiai programoknak Tata és az Öreg-tó Tata különlegességét a város közepén található Öreg-tó adja. A település szinte körbe öleli a tavat ezzel tökéletes helyszínt biztosítva egy triatlon verseny számára! A verseny kiemelt támogatói. A verseny támogatói és együttműködő partnerei

Minden kedves érdeklődőt vár A Tatai Hódy Sportegyesület az Új kajakház Ökoturisztikai Központ tóparti szintjén (2890 Tata, Tópart sétány 2.) Célunk minél több emberrel megismertetni a vízi sport szépségeit egy festői környezetben a tatai Öreg tó partján. fél óra Tatai vár. Kattintson! Az Öreg-tó partján áll Tata nevezetessége, az Öregvár, azaz a Tatai vár. Tata legjelentősebb jelképeként tartják számon az Öreg-tó partján otthonra lelt, 14. század végén, gótikus stílusban épült Öreg-várat. Az építtetése Zsigmond király nevéhez fűződik, a későbbi bővíttetése. A Firmania-n megjelenített adatok publikusan fellelhető, harmadik felektől, prezentációs weboldalakról vagy egyéb szabadon hozzáférhető forrásokból származnak Vonattal Tata tókerti vasúti megállóig, vagy Volánbusszal Elérés autóval: Parkolás: a tó környékén vagy a városban bárhol pl. tófarok, városközpont, Műv. ház előtt, Blátthy Ottó Szakiskola előt

A tó rövid története Keresztelő Szent János szobor a hattyúpihenő sziklán A Tatai Öreg-tó Magyarország egyik legidősebb mesterséges tava, amely még a honfoglalás előtt készült az Által-éren épített völgyzárógát segítségével. A tavat a középkorban is használták, és folyamatosan bővítették. A tó és a hozzá tartozó mocsárrendszer a tatai vár védelmét. Tatát a vizek városának is nevezik, köszönhetően a város területén található tavaknak és vízfolyásoknak. A legnépszerűbb tó kétségkívül az Öreg-tó, amely Tata belterületén terül el, de emellett más vizes látnivalót, pl. a Tatai Fényes Tanösvény varázslatos lápvilágát is érdemes útba ejteni, ha erre járunk

Tata egyike Magyarország mûemlékekben és természeti értékekben leggazdagabb városainak. Öreg-tó Club Hotel és Ifjúsági Tábor: Családias hangulatú szállodánk a tatai Öreg-tó partjától 300 m -re gyönyörû természeti környezetben fekszik. 3 hektáros parkjával idilli helyszínt teremt a pihenésre Tatai Öreg-tó Budapesttől 70 kilóméterre helyezkedik el, sportolásra, kikapcsolódásra alkalmas egyaránt, a vár teraszáról pedig csodás panoráma tárul a tór A Cseke-tó, amely mindössze néhány perces sétára fekszik az Öreg-tó partjától, egy 23 hektáros, mesterségesen kialakított tó, amelyet egykor források tápláltak. Foglalj szállást a Cseke-tó közelében! >> A tatai Cseke-tó. Ha szívesen piknikeznél a családdal, vagy romantikus sétát tervezel, a legjobb helyen jársz Tatai Öreg-tó . Kategória Utazás; Dátum 2018-06-20; Casablancától az Angolkertig Elmondok egy történetet a felnőtté válásról, a tatai tábortűztől egészen a Casablancáig. A nyolcvanas évek derekán, ha az iskolában kicsöngették a vakációt, a diákok táborozni indultak. Engem is kivitt Apám a Keletibe, az úttörő ing. Tatai Öreg-tó találatok a Horgász.hu adatbázisából. Halhíradó 2019. 03. 21. Soha rosszabb horgászatot 2019. 03. 21. A Duna élővilágának megújítása érdekében 500 kilogrammnyi kecsegét telepítettek a folyóba 2019. 03

Tatai vár az Öreg-tó partján - Kirándulás a történelembe

Video: Öreg-tó, Tata - Utazzitthon

Az Öreg-tó is lázba hozza a nyaralókatDerítő-tó Tata Aktív kikapcsolódás Sport, TataPikanTó Étterem Tata Étterem, Tata

Az Öreg-tó középső zsilipjénél épült Tata híres műemlékmalma, a Cifra-malom, amelyben 1960-ig őröltek. A tó élővilága nagyon gazdag, télen-nyáron rengeteg költözőmadárnak ad otthont. A tó partján áll a 14. században épített tatai Öregvár is, amelyet vízi várnak is neveznek, ugyanis szinte belelóg a tóba Csodálatos panorámával és különleges ízekkel várunk Téged a tatai Öreg - tó partján! Megtekintem. Fedezd fel étlapunkat. Étlapunk kialakítására nagy hangsúlyt fektettünk, éppen azért, hogy mindenki megtalálja a kedvére való ételt. Megtekintem Tatai Öreg Tó 2020 #Tata #tó #kirándulá Az Öreg-tó Magyarországon, Komárom-Esztergom megyében, Tata városban található. Mesterséges eredetű, az ország legrégebbi halastava A felvétel 2015. szeptember 27.-én készül A Tatai Öreg-tó esetében magasabb (0 cm körüli értéken) téli üzemi vízszint tartásának kialakítása. A Tatai Öreg-tó környéki fejlesztések (ipari, turisztikai, sport) esetében a zaj- és fényszennyezéssel vagy a tómeder lefoglalásával járó beruházások korlátozása, tiltása